YHDENVERTAINEN. AINUTLAATUINEN. RAKASTETTU.

Etusivu,Kirjoituksia
Ruskon demarien kirkollisvaaliehdokkaat 2022

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa. Vaalipäivä on 20.11.2022. 

Ruskon demareista mukaan lähtee kolme ehdokasta. 

Kirkon vaalislogan syksyn vaaleissa on “Uskottu, toivottu, rakastettu”. 

Nuo sanat pätevät myös meidän arvoihimme. Me uskomme ihmisten yhdenvertaisuuteen, jokaisen yksilöllisyyteen ja kanssaihmisen kunnioittamiseen. 

Kirkon tulee toimia turvasatamana heille, jotka kaipaavat lohtua ja tukea. Kirkon tulee olla turvallinen yhteisö, jossa sillä mitä ihminen on ennen ollut, ei ole merkitystä kun astuu sisään ovesta. 

Kristillisiin arvoihin on jokaisen meidän hyvä nojata vaikka ei kuuluisi kirkkoon tai ei ole varma Jumalan olemassaolosta. 

“Minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää se heille”, “Älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi”, “Synnitön heittäköön ensimmäisen kiven”. 

Nuo ovat hienoja ohjenuoria jokapäiväiseen elämään, ihan jokaiselle. 

Me Ruskon demarien seurakuntavaali ehdokkaat tahdomme ajaa näitä asioita kunnassamme ja yli kuntarajojen. Haluamme olla mukana pitämässä huolen että Ruskon seurakunta on jatkossakin aktiivinen, osa päivittäistä arkeamme ja paikka johon jokainen taustastaan riippumatta on tervetullut. 

Ehdokkaamme marraskuun seurakuntavaaleissa:

Anneli Kiiski

72v, eläkkeellä

“Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia” 

Anneli  on pitkän linjan aktiivi Ruskolla. Hänellä löytyy kokemusta kunnanvaltuutetun tehtävistä ja hän on yksi kunnan aktiiveja ikä-ihmisten asioissa.

Anneli toimii Ruskon Eläkkeensaajien puheenjohtajana, EKL:n Varsinais-Suomen piirihallituksen jäsen, SOTE-lautakunnan jäsen ja SOTE-jaoksen puheenjohtaja. 

Harrastuksiin kuuluu ulkoilu Kreivi-koiran kanssa ja lukeminen. 

Henri Remander

36v, vastaava työnjohtaja 

“Hyväsydäminen saa siunauksen, sillä hän antaa leivästään vähäosaiselle” 

Henri on Ruskon keskustassa asuva perheenisä. Perheeseen kuuluu vaimo, 8v tytär ja 2v poika. Henri toimii Turun telakalla teline,- ja sääsuojaustöiden vastaavana työnjohtajana. Henri on Ruskon kunnanvaltuutettu ja hyvinvointilautakunnan jäsen. 

Henriä ei ollut kastettu eikä konfirmoitu ennen vuotta 2018, jolloin hän kävi aikuisrippikoulun ja on tuosta asti ollut kirkon jäsen. Henri uskoo muiden ihmisten auttamiseen, anteeksiantoon ja uuteen mahdollisuuteen, joka Henrille on itselleen myös suotu. 

Yhteisölliseen kuntaan ja toisiaan auttaviin ihmisiin. Kirkkoon, jonka vieressä lapset liukuu pulkkamäessä joulupäivänä ja aikuiset voivat jutella Pasi-papin kanssa. 

Harrastuksiin kuuluu musiikki, elokuvat, salibandy ja pitkät keskustelut. 

Ismo Söderling

75v, dosentti, tietokirjailija. Eläkkeellä mutta kirjoittaa ja tutkii edelleen aktiivisesti. 

“Kirkko kuuluu kaikille – kirkko huolehtii kaikista” 

Ismo on ollut vakiokalustoa Ruskon politiikan teossa jo vuosikymmenet. Tälläkin hetkellä kunnanvaltuutettuna eikä loppua näy. 

Ismon teesit ovat:

-Naispappeuden on oltava itsestäänselvyys seurakunnassamme ja samaa sukupuolta olevien vihkiminen avioliittoon tulee olla normaalia käytäntöä. Diakoniatyön resurssit on turvattava, kirkko kun huolehtii kaikista. 

Vankka talous on luonut sujuvan toiminnan, olkoon näin jatkossakin. 

Ismolle tärkeää on pitää kaikki mukana ja pelastaa nuorisotalo rappiolta. 

Harrastuksiin kuuluu yhteiskunnallinen toiminta, pesäpallo ja lukeminen. 

Muistakaa äänestää marraskuussa, tulkaa juttelemaan kun nähdään. Tehdään hyviä asioita kunnalle ja sen ihmisille.