Paluu Teamsin maailmasta läsnäkokouksiin

Etusivu,Kirjoituksia

Korona alkaa olla voitetun puolella. Rokotukset etenee ja vaikka kaikki on mahdollista, kuten olemme saaneet huomata viimeisen parin vuoden aikana., voidaan jo ehkä vihdoin huokaista helpotuksesta. 

Edellinen valtuuston kokous 27.9 oli tällä haavaa viimeinen joka järjestettiin etänä. Kuten Ruskon Demarien kokenut konkari Ismo Söderling huomautti jo valtuuston kokouksessa, on kunnan luottamus ja virkahenkilöt hoitaneet kiitettävästi asioita myös Teamsin ja digitaalisen maailman kautta. 

Itse olen hyvin tuore tekijä vielä näissä asioissa mutta kuten Ismo huomautti, olen huomannut itsekin lyhyen kunnanvaltuutetun kauteni aikana Ismon mainitseman taisteluväsymyksen kokouksissa. Kokouksissa on ollut kieltämättä suht hiljaista, puheenvuoroja ei juuri ole pidetty ja asioita on ikäänkuin lueteltu eteenpäin. Kynnys ottaa puheenvuoro Teamsissa on ihan eri kuin oikeassa läsnätilaisuudessa, jossa näkee ihmiset, eleet ja äänenpainot ihan eri tavalla. 

Uskonkin paluun läsnäkokouksiin vaikuttavan kokouksien yleiseen keskustelukulttuuriin positiivisesti. Asioista pitää voida keskustella, vain niin lopulta asioita tapahtuu ja niihin päästään vaikuttamaan. 

Me Ruskon Demarit emme ole jääneet laakereille lepäämään. Valtuustossa olemme esittäneet kahden ensimmäisen valtuuston aikana aloitteita jo useamman kuntaa koskevista asioista. Tätä linjaa, keskusteluun johtavaa avointa päätöksentekoa ja vaikuttamista aiomme tuoda myös uudella tarmolla lautakuntiin. Ja tähän tarvitsemme myös Teidän kuntalaisten apuja; olkaa valtuutettuihinne yhteydessä havaitsemistanne asioista ja epäkohdista, niistä joista tahdotte valtuutetun pitävän ääntä kokouksissa. 

Syksy on pimeydestään huolimatta kaunista, luonnonrikasta vuodenaikaa ja kohti rauhoittavaa Joulun aikaa ollaan menossa. Ruskolla tämä aika on erityisen kaunista. 

Henri Remander,

Ruskon Demarit