Kevättä ja eduskuntavaaleja kohti!

Etusivu,Toiminta

Kuvassa SDP:n Varsinais-Suomen puheenjohtaja Niina Alho ja Ruskon Demareiden uusi puheenjohtaja Laura Erkkonen

Ruskon Demarit kokoontui 20.1 vuoden ensimmäiseen kokoukseen. Kävimme läpi kunnan asioita, tämän vuoden tavoitteita sekä tietysti keskustelua syntyi kevään eduskuntavaaleista. Paikalle saimme eduskuntavaaleissa ehdolla olevan Niina Alhon.

Ruskon demarien uusittu johtokunta kokoontui myös ensimmäisen kerran uuden puheenjohtajamme, Laura Erkkosen johdolla. Sovimme asioista kuka hoitaa minkäkin tontin ja luotiin uutta pohjaa uudelle vuodelle.

Niina Alho tuli kertomaan meille SOTE:en liittyvistä asioista. Sen haasteista, hyvistä puolista ja vaikutuksista tavallisten kuntalaisten arkeen. Tämän jälkeen Niina esitteli meille Varsinais-Suomen demariehdokkaat kevään vaaleissa. Porukka on monipuolinen, löytyy kokenutta konkaria kansanedustaja Aki Lindenistä aina Lounais-Suomen demarinuorten puheenjohtajaan Miku Kuuskorpeen. Luottavaisin mielin lähdetään kirimään gallupien kärjessä olevaa Kokoomusta kiinni.

Mitä tulee meihin, Ruskon demareihin ja vuoden 2023 näkymiin? Valtuusto kokoontuu helmikuussa seuraavaksi ja lautakunnat pyörivät jo, kuten kunnanhallitus. Tärkeimpänä teesinä on jatkaa kuntalaisten suora osallistaminen päätöksentekoon, avoin ja rehti politiikan teko. Tehdä päätöksiä, jotka perustuvat tutkittuun tietoon ja joissa katsotaan hieman pidemmälle kuin seuraavaan oven takana jo odottavaan haasteeseen asti.

Ja tehdä päätöksiä ihmiset edellä. Kuntalaiset huomioiden vauvoista vaareihin.

Kuten pääministeri Sanna Marin sanoi taannoin, tulossa on arvovaalit. Ja tämä on täysin totta. Me Ruskon demareissa tiedämme arvot, joita edustamme. Tehdä ihmisläheistä politiikkaa katsoen tulevaan. Ihminen ei ole kuluerä tultuaan tiettyyn ikään. Ihmisen hyötyä ei mitata vain siinä miten paljon liikevaihtoa hän tuottaa. Ihmisyys edellä.

Tärkeimpinä asioina jatkuvat tänä vuonna kiinteistöasiat, joissa menty eteenpäin vaikkakin tuskallisen hitaasti. Laura Erkkonen aloitti 1.1 yhdistyksemme uutena puheenjohtajana, Marko Mäenpää jatkaa mukana yhtenä valtuutettuna sekä valtuuston toisena varapuheenjohtajana ja pitää varmasti ääntä jatkossakin. Kokenut kettu Ismo Söderling varapuheenjohtajan roolissa. Tässä kohtaa suuret kiitokset Markolle työstään Ruskon demarien puheenjohtajana. Marko opasti mm. minut mukaan kuvioihin pari vuotta sitten ja hän on ollut suureksi avuksi valtuutetun tehtävissäni.

Jatketaan porukalla eteenpäin, valoa kohti mennään ja tsemppiä Niinalle ja kaikille ehdokkaille kevään vaaleihin!

-Henri